Vi er en grønn menighet

Fra januar 2018 har Birkeland menighet endelig vært registrert som Grønn menighet. Vi har gitt dere litt informasjon underveis, og noen tips til bl.a. kjøttfrie middager i fastetida, og info om søppel-sortering på menighetshuset som kom i gang nå i vår. Sykkelparkering oppe og nede ved menighetshuset er også på plass. Se menighetsblad nr. 1 og 2 i år.

Disse tingene synliggjør for alle som bruker menighetshuset, at vi alle er viktige i arbeidet for å bli en grønnere menighet, hvor vi har fokus på hva hver og én av oss kan gjøre for å bidra i klimakampen.

Gud har satt oss som forvaltere av hans skaperverk, og det forplikter! Men å dra lasset alene kan ingen, derfor er det viktig at vi løfter i fellesskap. Og ved å sette ting i system (som f.eks. med søppelsorteringen), så gjør vi det lettere for oss selv å ta gode valg.

Ordningen med Grønne menigheter har vart siden 1999, og pr nå er det ca 300 menigheter som er med. I Bergen er det pr i dag 12 av 25 menigheter som har forpliktet seg til dette. I Birkeland har vi en egen Grønn arbeidsgruppe som har jobbet med å få dette på plass, den består nå av Grete Bjerk (speiderne), Mona Boge (diakoniutvalget) og Linda Bårdsen (diakon). Brenner du for dette feltet, og hva vi som menighet kan gjøre i forhold til dette, er du hjertelig velkommen til å være med i arbeidsgruppen – bare ta kontakt med diakon Linda Bårdsen.

Vern av skaperverket er ett av fire arbeidsfelt innen diakoniarbeidet. Og diakonien – tjenesten for hverandre – den gjelder oss alle sammen, og skal være som en grunntone i alt arbeidet vi driver i menigheten. I tiltakene som er vedtatt av menighetsrådet i handlingsplanen for Grønn menighet, er det derfor ting både barn, unge og voksne i menigheten skal bidra med. Selve handlingsplanen og tiltaksplanen vi har laget, ligger ute på nettsidene våre, eller du kan få dem ved å henvende deg til menighetskontoret.

«Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe» sier slagordet. Finn ut hva som er ditt «noe» og se det i sammenheng med andres. Da er vi med på den forandringen verden trenger.