Grønnere jul?

Advent er for mange tid for kos. Tall fra statistisk sentralbyrå minner oss om det. I 2017 ble det importert sjokolade for 100 millioner kroner. En del av dette havner nok i adventskalenderen. I hele julemåneden forventes det at vi nordmenn spiser og drikker for 23 milliarder kroner. Det er svimlende tall.

Kan vi som kirke bidra til en alternativ markering av advent?

Det er mange organisasjoner som tilbyr alternative kalendere. Kirkens Nødhjelp har lansert den omvendte adventskalenderen, bak hver luke skjuler det seg morsomme og fine oppgaver der barna kan spre juleglede til andre; lage ting; lese, lære og prate med hverandre og de voksne – og hjelpe dem som trenger det aller mest. Sammen med adventskalenderen følger en gavebøsse som barna kan spare penger i og ta med til kirka på julaften.

Gaver som forandrer verden

Mange er godt i gang med julegavekjøpene allerede!
I en del år nå, har Kirkens Nødhjelp - og andre veldedige organisasjoner - gitt oss alternative julegaver å kjøpe under slagordet «Gaver som forandrer verden».

Gi en geit til jul
Geiter har siden starten i 2006, vært bestselger og hovedsymbolet på disse gavene hos Kirkens Nødhjelp. Men det finnes mange andre ting man kan kjøpe også, f.eks. rent vann, skolemateriell, verktøykasse mm. Ved kjøp av en slik gave, gir du to gaver i en: du hjelper barn og familier i en annen del av verden, og får et gavebevis du kan gi videre til en du vil glede. Det er også mulig å gi slike symbolske gaver til bursdager og feiringer hele året.

Sjekk f.eks. ut nettsidene til Kirkens Nødhjelp, Redd Barna, Røde Kors, Flyktninghjelpen m. fl.,, eller ta en telefon til dem og forhør deg nærmere om dette.